Relatiedag op een botter - bedrijfsevent in Utrecht

Dit bedrijfsevent is inclusief

  • Huur schip
  • Barbecue en/of visbakken
  • Haring
  • Borrelhapjes
  • Onbeperkt consumpties
  • Servicekosten
  • Schippersborrel
  • Programma

Prijs: vanaf € 99,95 p.p. exclusief BTW (all-in)

Start arrangement: 9.30 uur
Einde arrangement: 18.00 uur
Minimum aantal personen voor dit arrangement is 12

De prijs van deze relatiedag is geldig tot en met 31 december 2024.

Relatiedag op een botter - bedrijfsevent in Utrecht

Zeilen op een botter van Botterevents.nl is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring vooruw relaties.Een dag meezeilen op een botter is dan ook ideaal geschikt om uw relaties uit te nodigen.

Het programma van dit bedrijfsevent in Utrecht

09.30 - 10.15 uur Ontvangst met koffie en gebak
10.15 uur Uitleg door de schipper over het programma van die dag. Tevens wordt er een korte uitleg gegeven over de werkwijze en de historie op het schip, zodat u naar hartelust mee kunt zeilen.
10.25 uur Trossen los, samen met de gelegenheidsbemanning worden de zeilen gehesen voor het eerste deel van de tocht.
11.15 uur Het wijde water ligt voor de boeg van het schip. De rust en het eindeloze uitzicht zorgen voor een speciale sfeer.
12.30 uur Aanleggen op een onbewoond eiland voor een barbecue en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord. Bij minder weer wijken wij uit naar 't Schippershuys.
14.00 uur Vervolg zeiltocht
16.30 uur Aankomst in de haven van Spakenburg. U wordt ontvangen met een borrel en er is gelegenheid om nog even na te praten van deze heerlijke dag
18.00 uur Afsluiting van de dag

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Zeilenopeenbotter.nl

Hijs de zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige Zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.


U kunt terecht voor teambuildingsdagen, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten op het water en relatiedagen of andere thema's om met collega's, uw bedrijf of relaties een fantastische dag op het water te beleven.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.


De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.


De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.