Borrelbottertocht - personeelsuitje in Spakenburg

Bij dit personeelsuitje in Spakenburg is inbegrepen:

    • Huur schip met bemanning
    • Ontvangst met welkomstdrankje
    • Palaver

Prijs: vanaf € 47,50 p.p. exclusief BTW.
Minimum aantal personen voor dit arrangement is 12.

Start arrangement: 17.00 uur
Einde arrangement: 19.00 uur

De prijs van dit personeelsuitje in Spakenburg is geldig tot en met 31 december 2024.

Zeilen hijsen en genieten

Tijdens de borrel nemen wij u mee over de woelige baren van de oude Zuiderzee. Terwijl de schipper u alles vertelt over de wetenswaardigheden van het schip, presenteert uw borrel-host de heerlijke borrels.

Onvergetelijke zeilmiddag beleven

    Neem je team aan boord van de Botter voor jullie Teambuilding moment! Onze Botters zijn prima geschikt om de teamspirit aan te wakkeren voor een onvergetelijke middag op de voormalige Zuiderzee. Neem zelf de touwtjes in handen en laat zien hoe je de tocht als team voor elkaar krijgt!

Het programma

17:00 uur: Ontvangst in aan boord met een welkomstdrankje
17:10 uur: Palaver, met een korte historische inleiding
17.15 uur: Vertrek uit de historische haven, gereedmaken schip en bemanning
19.00 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
19.00 uur: Einde van een fantastische zeildag.
Einde arrangement.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • parkeren
  • restaurant

Zeilenopeenbotter.nl

Hijs de zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige Zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.


U kunt terecht voor teambuildingsdagen, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten op het water en relatiedagen of andere thema's om met collega's, uw bedrijf of relaties een fantastische dag op het water te beleven.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.


De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.


De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.