Fietsen, Varen, Lunchen en Workshop - Lekker actief dagje uit in Volendam en Marken

Bij dit actieve dagje uit in Volendam en Marken is inbegrepen:

    • Fietshuur van 11 uur tot 15.45 uur
    • Onderweg Lunchen in Marken
    • Met de boottocht weer terug naar Volendam
    • Workshop klompen schilderen

Prijs: € 45 p.p.
Dit arrangement is al te boeken vanaf 2 personen en maximaal voor 100 personen.

De prijs van dit Actieve dagje uit in Volendam en Marken is geldig tot en met 31 december 2021.

Sportief dagje uit in Volendam en Marken

Een typisch Hollands arrangement in het prachtige Waterland. Begin uw dag met een fiets tour door het  authentieke Waterland. Tijdens de fiets tour gaat u heerlijk genieten van de lunch die op het schiereiland Marken geserveerd wordt. Na de lunch stapt u op de boot om naar Volendam te gaan. In Volendam gaat u een workshop klompen schilderen volgen. 

De rederij

Wereldwijd staan Volendam en Marken bekend als een uniek stukje Nederland. In de veertiende eeuw was Volendam een geliefde plek voor vissers en boeren om zich te vestigen. Vandaag de dag zijn de authentieke haven en uitgestrekte dijk nog altijd toeristische trekpleisters. Het schiereiland Marken is ongeveer 30 minuten varen van Volendam gelegen en wordt omringd door de Gouwzee en het Markermeer.

Programma

11:00 uur: U haalt de fiets op bij Volendam Rent & Event. Hier start u de tour door het prachtige Waterland.

13:30 uur: Het is tijd om te lunchen in Marken.

15:00 uur: U stapt op de boot om weer richting Volendam te gaan.

15:45 uur: U levert de fiets in.

16:00 uur – 18:00 uur: Workshop klompen schilderen.

De lunch in Marken bestaat uit:
Een huisgemaakt tomaten-basilicumsoep met een broodje oude kaas, geserveerd met een bourgondische kroket op vers afgebakken vloerbrood met Zaanse grove mosterd.

Onze partner

Leuke pure Hollandse dagjes uit

Voor typische Hollandse arrangementen bent u hier helemaal aan het goede adres. Van een rondvaart door de prachtige regio Oud Holland, verken de regio per fiets of ga op de foto in traditionele Volendamse Klederdracht. De oude geschiedenis in het waterland is ook erg interessant dus ontdek de historie en proef de Hollandse specialiteiten.

Activiteiten

Het belangrijkste doel is om iedereen te laten genieten van dit bijzondere stukje Nederland en we hebben dan ook een aantal leuke gevarieerde programma's gemaakt.

Lokale partners

Ons bedrijf werkt samen met een aantal lokale partners die tevens ook in de toerisme branche werken. Dit zijn onder andere een rondvaartbedrijf, gezellige cafes en restaurants, bakkerij, kaasfabriek en een traditionele klompenfabriek. Bij deze Hollandse bedrijven zijn veel activiteiten te doen voor toeristen. Denk hierbij aan een kaasproeverij of bewonder het maken van een Oud Hollandse klompen.

Omgeving

De plaats Volendam staat vooral bekent om de vissersboten, de traditionele klederdracht en gezellige huisjes aan het water. De klederdracht is een van de bekendste attracties uit Volendam, veel mensen laten een foto maken waarbij ze de Volendamse klederdracht dragen. Als je in Volendam en de omgeving komt zie je waarvoor Nederland vooral bekend staat. De windmolens, klompen, muziek en het heerlijke eten.